Ha en strategi för din modeshopping

Vissa typer av kläder och accessoarer har man mera behov av än andra. Det är ju exempelvis ganska viktigt att ha kläder och skor som är anpassade efter årstid. Men många klädesplagg och skor är i en den kategori som är det man gärna vill ha även än det kanske inte precis är helt nödvändigt. Sådant som man gärna vill ha är det inte så bråttom med och man kan med fördel vänta med inköp tills man har lite extra pengar, eller ännu bättre, när dessa plagg eller skor kommer på rea. Det som man verkligen behöver kan ju däremot oftast inte vänta.

Att komma ihåg att hålla sig uppdaterad

För att kunna slå till när dessa ”nice to have” modeartiklar kommer på rea behöver man vara uppmärksam samt komma ihåg att hålla sig uppdaterad. Till sin hjälp när man skall planera sin modeshopping för att kunna få optimalt utbyte är det ofta smart att skriva ner. När man skriver ner sina planerade inköp kan man dela upp planeringen i nödvändiga inköp och ”nice to have” som kan vänta på rätt tillfälle. Man kan hålla denna lista dynamisk och levande genom att antingen skriva i ett program på sin smartphone om man föredrar en digital lösning. Den app man använder behöver dock i så fall ha en påminnelsefunktion om det skall fungera optimalt. Ett annat bra sätt är att skriva ner på en eller flera skyltar som står hemma. Skyltar där kan man hela tiden uppdatera genom att sudda ut det man har köpt och skriva upp nya önskemål.

Sök på internet med jämna mellanrum

När man då och då ser sin skylt som står där med listan över ”nice to have” plagg så kan man då surfa runt på diverse webshoppar eller kanske använda en av de många prisjämförelsesiter som finns till rådighet. På så sätt kan man hålla koll på om och när modeartiklarna man önskar sig kommer på rea. Samtidigt håller man sig på så sätt uppdaterad inom de nyheter inom modevärlden som intresserar en. Detta är en av dem digitala tidens många fördelar, det att man inte längre behöver gå runt i massor med butiker bara för att hålla koll på prisutveckling och nyheter. Sen kan det fortfarande vara roligare ibland och även fördelaktigt, att göra själva inköpen i en klassisk modebutik där man kan prova kläderna och uppleva material och färger med sina egna sinnen.